Veliko interesovanje na ovogodišnjem Sajmu zapošljavanja NSZ

 Veliko interesovanje na ovogodišnjem Sajmu zapošljavanja NSZ

24 poslodavaca istaklo je potražnju za preko 300 radnika različitih profila – što je izazvalo veliko interesovanje lica u potrazi za poslom da posete današnji Sajam zapošljavanja koji je Nacionalna služba za zapošljavanje organizovala u paraćinskom RISC-u.

Traženi su radnici najrazličitijih profila – elektro i mašinski inženjeri, elektrotehničari, mašinski tehničari, radnici u proizvodnji delova za auto industriju, kuvari, konobari, magacioneri, prodavci, pekari, agenti prodaje, tehnolozi i pomoćni radnici u prehrambenoj proizvodnji, točioci goriva, vozači, limari, bravari, radnici na farmi, prodavci, magacioneri, operateri u proizvodnji, IT stručnjaci. Među prisutnima su bile i Srpska fabrika stakla, kompanija LE-CO, FEKA Automotive, Standard Furniture, Duga, Polet, Čokolend, i mnoge druge kompanije.

Ovo je jedan od možda najvažnijih mera aktivne politike zapošljavanja koju smo mi prepoznali, na osnovu iskustva od prethodnih godina, videli smo da to zaista postiže dobre efekte što se tiče zapošljavanja nakon sajma. Ovo je idealna prilika za susret većeg broja nezaposlenih lica i poslodavaca koji oglašavaju pozicije. Različiti profili su traženi ovde na samjmu, po prvi put imamo i ljude iz IT sektora koji traže radnike, što je zaista novina kod nas i drago nam je da i na tom tržištu možemo da ponudimo radnu snagu.

istakla je Anita Nešić, rukovodilac Službe Paraćin Filijale Jagodina Nacionalne službe zapošljavanja.

Softverska kompanija HORISEN Technology prvi put je deo Sajma zapošljavanja u Paraćinu a trenutno potražuju stručnjake za pozitice Front End Developer, Back End Developer, Senior API Technical Writer, SS7 Implementation Engineer, kao i specijaliste korisničke podrške.

Posećivali smo Job Fair sajmove u Nišu, ali prvi put smo na Sajmu u Paraćinu i to je nešto novo za nas. Generalno, uvek je dobro izaći i videti zapravo kandidate koji traže posao u različitim industrijama, a naravno i u našoj. Samom tim, videti i kako oni reaguju na to kada vide da je firma drugačija, nova u odnosu na ostalo tržište u Paraćinu i okolini.

U ovom trenutku nam je najvažnije da nađemo osveženje u Development timovima, ali pored toga tražimo konstantno i kolege u tehničkoj podršci i to je ono što je najaktuelnije. Podrazumeva se znanje engleskog jezika, kod Developmenta je važno da kandidati imaju pređašnje iskustvo rada u toj industriji ili makar da je završila fakultete u tim oblastima, dok za tehničku podršku primamo i neke ljude koji imaju završenu višu ili srednju školu ali su imali nekog dodira sa IT-jem i telekom industrijom. Za sada mogu reći da bi nam bar desetoro članova trebalo u različitim timovima, što bi upotpunilo naše kapacitete do kraja godine. Naravno, nova godina – novi izazovi pa bismo videli kako bismo rasli i kada je u pitanju tržište, ali i broj zaposlenih.

istakao je Nemanja Miljković, direktor kompanije.

Jedan od redovnih posetilaca Sajma je Poslovni sistem Mihajlović, kompanija sa tradicijom dugom više od tri decenije koja zapošljava nekoliko stotina Paraćinaca u različitim oblastima rada.

Ove godine Kompanija Mihajlović ima potrebu za radnicima u ugostiteljstvu, konkretno za pozicijama konobara i kuvara. Ove pozicije su nam jedne od najdinamičnijih, naročito sada u letnjoj sezoni, kada je i turistička sezona u jeku. Takođe, zapošljavamo i radnike na farmi i radnike na poziciji bravara. Svake godine smo na sajmu, to je sjajna prilika da se prikažemo našim sugrađanima a i potencijalni kandidati da se prikažu nama. Drago nam je da ima dosta mladih koji su nam se prijavili za otvorene pozicije, naročito za ugostiteljske delatnosti, gde možemo da im pružimo priliku da dosta toga nauče, da pokažu svoje znanje i da se usavrše.

rekao nam je Jovan Veličković, pravnik u PS Mihajlović.

Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje trenutno ima oko 4.600 lica, te iz NSZ kažu da je ovo pokazatelj smanjenog broja nezaposlenosti u odnosu na proteklu godinu. Sajmovi zapošljavanja biće, pored ostalih mera aktivne politike zapošljavanja, praksa koju će Nacionalna služba za zapošljavanje nastaviti i narednih godina. Kratak video sa današnjeg sajma nalazi se na OVOM LINKU.

Povezane objave